Красен Кралев: Настояваме за дофинансиране на неотложни проекти на общините във Варненска област

Мисия Варна

22-02-2022, 11:55

Снимка:

Красен Кралев/Фейсбук

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Депутатите от ГЕРБ/СДС - Варна настояваме за дофинансиране на неотложни проекти на общините във Варненска област. Това написа в личния си профил депутатът от ГЕРБ Красен Кралев.

"Заедно с народните представители от ГЕРБ /СДС- Варна Павел Христов, Бранимир Балачев, Славена Точева, внесохме аргументирано предложение за допълнително финансиране на неотложни проекти в общините във Варненска област в размер на общо 212 794 200 лева", пише още варненецът Кралев.

"Това предложение е внесено между двете четения на законопроекта за бюджет 2022 г. до председателя на НС и до председателя на парламентарната комисия „ Финанси и бюджет“. След разговори с местната власт и задълбочен анализ, настояваме за дофинансиране за реализирането на инфраструктурни проекти. За Варна това са укрепителни мероприятия на крайморската част на „Трифон Зарезан“, изграждане на Аспарухов парк, реконструкция на ул. „Девня“ в два участъка, ремонт на пътя кв.“Аспарухово“ – „Галата“ от отбивката за „Карантината“, междублокови пространства в града, канализационна мрежа и ПОСВ в селата Звездица и Константиново. За Аврен се настоява за рехабилитация на силно компрометирания път Бенковски – Равна гора, на още два натоварени общински пътя , на уличен водопровод. В предложението са застъпени пътят до пристанище Варна- Запад , басейн и стадион в община Девня, допълнително средства за археологическия резерват с национално значение- Амфитеатър и Музей на мозайките. За съжаление транспортният министър Николай Събев посочи миналата седмица пред медиите във Варна, че натовареният и разбит път до най-голямото пристанище Варна - Запад, който има връзка с републиканската мрежа и е от национално значение, остава само ангажимент на община Девня . На ход сега са и останалите народните представители от Варна - от управляващата коалиция , за да подкрепят в пленарна зала искането на депутатите от ГЕРБ/СДС . Нашето предложение е още и за неотложните обекти в община Провадия - третия етап на централната градска част, обновяване на общинския пазар, реконструкция на пътища, изграждане на тръбопровод от минералния извор в местност „Ерека“ за балнеолечение. Настояваме и за допълнително финансиране на важни инфраструктурни проекти в общините Ветрино, Вълчи дол и Белослав", заявява в публикацията си Кралев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов