Иззеха голямо количество парфюми от Ветово

В гр. Ветово е проведена полицейска операция от служители на РУ – Ветово по линия на противодействие на нерегламентираната търговска дейност със стоки, без съгласието на притежателя на изключителното право върху тях и по-конкретно свързано с предлагане на неистински парфюми.

В хода на операцията полицаите са извършили проверка на двама мъже, които носели кашони. Изяснена е самоличността им – местни жители на 42 и 44 г. , известни на органите на реда. Последвалата проверка на съдържанието на двата кашона, е констатирала наличие в тях на общо 132 броя парфюми от различни известни търговски марки. При проведените по-нататъшни действия служителите на РУ – Ветово са установили и още едно лице от Ветово – младеж на 18-години. Изяснено е, че 18-годишният е поръчал парфюмите по телефон и са му доставени от друго населено място в страната, като са били предназначени за препродаването им, чрез обяви в интернет, което е престъпление по чл.172б от НК – „който без съгласието на притежателя на изключителното право използва в търговската дейност марка, промишлен дизайн, сорт растение или порода животно, обект на това изключително право, или използва географско означение или негова имитация без правно основание“.

Случаят е документиран в РУ – Ветово, като е образувана преписка, с оглед изясняване на престъпление по чл. 172б от НК.
Работата по него продължава.

Припомняме, че през декември м.г. русенската полиция разби схема за измами с неистински продукти. Тогава при полицейска операция на територията на гр. Ветово бяха задържани няколко лица. Става въпрос за предлагане на различни стоки, най-вече парфюми и аксесоари за лична грижа, чрез интернет сайтове и приложения. Извършителите на този вид измама предлагат неистински стоки от известни марки, под предлог, че са на промоционални цени или на ликвидация. Изпращат ги до клиентите, чрез различни фирми за доставки, но при получаване става ясно, че са със съмнително качество и съдържание. При желание от страна на клиентите да върнат продуктите или да възстановят разходите си, връзката с доставчиците прекъсва.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов