Проблемите пред общините в Русенско на дневен ред за областна управа

От днес започват срещите на областния управител на Русе Анатоли Станев и неговия заместник Людмил Христов с кметовете и председателите на общинските съвети в региона. Срещите ще се провеждат на място в седемте общини, като очакванията са в рамките на следващите две седмици те да приключат. Сред обсъжданите въпроси ще бъдат състоянието на пътната инфраструктура, здравната система в малките населени места, както и възможностите за привличане на повече инвестиции. Фокус ще бъде поставен и върху възможностите за развитие на културата и туризма.

„Държа изключително много на добрата комуникация между държавната и местна власт. Работата в синхрон между правителството и общините е ключов фактор за справяне с най-наболелите проблеми в по-малките населени места, на които не е обръщано достатъчно внимание“, каза Станев. Той и заместникът му Христов са категорични, че ще чуят проблемите пред общините от областта и няма да губят време, а напротив веднага ще предприемат всички възможни мерки за решаването на поставените пред тях казуси. Ако е необходимо, ще бъдат отправени предложения на централно ниво за законодатели инициативи и промени.

На по-късен етап се предвижда и провеждането на изнесени приемни за гражданите на място, така че всеки жител на областта да има възможност да сподели мнението си с ръководството на Областната управа. „Трябва да запълним вакуума между институциите и гражданите. Администрациите са създадени затова да са в помощ на хората и да съдействат за решаването на техните проблеми“, допълни още областният управител.

Припомняме, че Анатоли Станев има приемен ден всеки вторник от 14.00 до 16.00 часа. Необходимо е предварително записване на тел.: +359 82 812 223, като то може да стане всеки делничен ден от 09.00 до 17.30 часа.

Срещите по общините ще се провеждат по азбучен ред, като първа в списъка е община Борово.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)