РИОСВ даде предписания на общините за почистване на нерегламентираните замърсявания

Новините

16-02-2022, 14:59

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

РИОСВ – Велико Търново даде предписания на кметовете на всички общини от Великотърновска и Габровска области да организират поетапно почистване на нерегламентирани замърсявания с отпадъци до края на годината.

Общинските администрации следва да подготвят график за почистване на съществуващите замърсявания на територията на общините, включително общинската пътна мрежа, речните легла и прилежащите им земи. Графикът трябва да бъде представен в РИОСВ за сведение и контрол.

Предписанието задължава кметовете да организират почистване на нерегламентираните замърсявания с отпадъци до речните корита и прилежащите им земи в периода 10 март-10 май 2022 г. В срок до 30 ноември 2022 г. трябва да бъде извършено почистване на терени, стопанисвани от общините, включително общинските пътища.

При постъпили в РИОСВ – Велико Търново сигнали и жалби за замърсявания с отпадъци, допълнително ще бъдат извършвани проверки и издавани предписания на кметствата и общините за почистване на терените.

При констатиране на неизпълнение на предписанията, от страна на инспекцията ще бъдат предприемани административнонаказателни мерки, съгласно действащото законодателство.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов