Радослав Панталеев се готви за Купа "Странджа", боксьори от 36 страни идват за турнира

Най-старият международен турнир по бокс в Европа ще се проведе от 20 до 27 февруари

73-ото издание на Купа "Странджа" се очертава да се превърне и в най-многобройното и вълнуващо през годините. Рекорден интерес, с над 450 боксьора от 36 страни от цял свят, е заявен към момента, съобщиха от федерацията. Най-старият международен турнир по бокс в Европа ще се проведе от 20 до 27 февруари в зала "София" в Борисовата градина.

Купа "Странджа" ще бъде записана в историята като първия турнир от Златните боксови серии към Диамантената лига на ИБА. Най-престижният турнир в Европа ще бъде единственият за континента и един от 3-те за целия свят златен турнир в новия формат. "Странджа" ще бъде и първият турнир за България, в който ще вземат участие боксьори в новите 13 мъжки и 12 женски категории. Всички 100 медалисти ще отнесат вкъщи и значителен награден фонд.

Това е най-актуалният формат, който ще селектира най-добрите боксьори – мъже и жени, през годината чрез три нива турнири – златен, сребърен и бронзов. Финалите на международния формат ще се излъчват по целия свят.

Домакините от БФ Бокс обещават два уникални дни със спиращи дъха финални срещи, светлинно шоу и много адреналин. В българския отбор ще вземат участие някои от най-големите имена на бокса у нас, начело с Даниел Асенов, Станимира Петрова, Радослав Панталеев, Кристиян Николов, Светлана Каменова, както и млади надежди – Радослав Росенов, Уилиам Чолов и Ясен Радев.

Домакин и организатор на събитието е Българска федерация по бокс.

Програма на състезанието:

20 – 25 февруари 2022 г., елиминации, четвъртфинали и полуфинали

26 февруари 2022 г., финали и церемония по награждаване

Сесия 1 от 14:00 часа, Сесия 2 от 18:00 часа

27февруари 2022 г., финали и церемония по награждаване

Сесия 1 от 14:00 часа, Сесия 2 от 18:00 часа

*Организаторите ще публикуват програма в седмицата преди събитието и си запазват правото на промени в програмата спрямо финалната бройка на участници.

 Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)