Трима русенци биха и ограбиха мъж в жк „Чародейка“

Крими

14-02-2022, 12:37

Снимка:

архив

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Мъжът отнесъл побой заради направена забележка за изхвърляне на боклуци

Полицията установи трима русенци, след сигнал за побой и грабеж на мъж в жк „Чародейка“.

На 11 февруари около 18:30 часа във Второ РУ е получен сигнал за постъпил в спешното отделение на болница „Канев“ русенец на 37-години след нанесен побой, като при прегледа му е била установена травма на раменна става.

Започнало е изясняване на случая от служители на районното управление. Потърпевшият е заявил пред полицаите, че същия ден около 17:45 часа, той е видял бял микробус на улицата, намираща се между централните русенски гробища и ул. "Ради Иванов", от който няколко лица изхвърляли боклуци. Мъжът им направил забележка и се приближил, за да снимал с телефона си превозното средство, като искал да уведоми за видяното органите на реда. Застанал непосредствено зад буса и направил две снимки на регистрационните му табели. Тогава от микробуса излезли трима мъже и се насочили към него. Единият, по-нисък от другите,  го ударил два пъти по главата и тялото, изблъскал го и го съборил на земята, след което заедно с придружаващите го двама започнали да го ритат и обиждат. После най-ниският от нападателите взел телефона му, който бил паднал на земята, всички се качили в буса и си тръгнали, като потеглили в посока кръговото кръстовище, в кв."Чародейка".

Заявеното от потърпевшия е документирано в полицията и по случая е образувано досъдебно производство  по описа на Второ РУ, за престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 3 вр. чл. 198, ал. 1 от НК.

Предприети са незабавни действия по разследването на сигнала и в хода проведените оперативно-издирвателни действия от криминалисти и служители на групата за охрана на обществения ред при Второ РУ, се е установило, че въпросните три лица са русенци – мъжът отнел телефона на 46-години, а другите двама младежи – на 16 и 17 г., единият негов син. Телефонът на потърпевшия  е установен и предаден на полицаите. Работата по случая продължава.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)