Как да съхраним любовта с партньора за по-дълго време?

Животът

14-02-2022, 09:00

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изложба "Любовта и Виното" ще открият в Благоевград

За съжаление много често през годините на семейния живот любовта между партньорите угасва. Появата на децата, проблемите в работата, еднообразието в ежедневието често водят до загуба на чувства и интерес към човека с когото сме планирали в щастие да изживеем дните си. Уви, времето преди брака и появата на децата е много по-различно от реалния семеен живот. Тогава остава въпросът, как да съхраним любовта в семейния живот през годините?!

Романтични постъпки за мъжа

За някои мъже романтиката е смешна, за други тя е глупост, глезотия или в най-добрия случай тя не е необходима. Но, мъже, помнете, че за жените тя означава много. Нали бихте искали да доставите малко радост на съпругата си, да видите радост в очите й и да я накарате да се почувства специална!? Тогава спомнете си годините, когато “ходехте” преди да се ожените. По онова време се разхождахте често. Можете да се сетите за още идеи, които сте позабравили през онези години - от вас зависи дали ще си възвърнете “формата” като започнете да прилагате някои от тях отново. Грижете се за съпругата си, направете нещо, което сте правили в началото на вашата връзка.

- Преди да отидете на работа оставете цвете за съпругата си и бележка, като й напишете колко много значи тя за вас.

- Не пестете вълшебния израз: „Обичам те!”

- Ходете заедно на вечеря и прекарвайте вечерта, без да говорите за работа и проблеми. Ако децата са малки, поверявайте ги на баба и дядо, със сигурност радостта ще е взаимна и ще можете да бъдете напълно спокойни, че са в сигурни ръце.

- Понякога напр. следващата събота, кажете на съпругата си, че тя е “кралицата на деня”. Заемете се с домакинската работа: разтребете къщата, пригответе храната, погрижете се за децата. Дайте й възможност поне един ден да си почине от ежедневните домакински задължения.

- Хвалете я пред децата и чужди хора за всичко, което тя върши.

- Демонстрирайте в отношенията си уважение и взаимно зачитане.

- За годишнина от сватбата и дори без повод направете изненада – напишете няколко бележки за това колко я обичате и цените. Сложете ги на различни места, така че след време тя да ги намери, напр. в чекмеджетата на шкафа в книгата която чете, в кутията с бижута и др.

- Бъдете джентълмен: отваряйте й вратата, придърпвайте й стола за да седне, бъдете мил с нея. Помогнете й да простре прането или измийте съдовете.

- Прекарайте вечерта заедно. Разгледайте старите фотоалбуми, пуснете любимата й музика, потанцувайте.

- Пригответе храна за пикник, отидете на някое живописно място, разходете се, наслаждавайте се на пейзажа, хапнете сред природата и се насладете на спомени. Заминете сами, с децата или с приятели.

- Когато тръгвате или се прибирате от работа, не забравяйте целувката.Ако искате да сте наистина романтичен мъж, за да разберете по- добре нуждите на жена си, може да й зададете някои от следните въпроси: На кое от местата, които сме посещавали искаш да отидем отново? Удовлетворена ли си от нашия интимен живот, какво мога да променя в отношението си към теб, за да се почувстваш още по- обичана? Кое събитие в нашия живот е било най- смешно в нашия живот? Кога през нашия съвместен живот се почувства най- щастлива? Кои три неща, които върша или говоря те карат да се чувстваш по- близка с мен и кои три неща, които върша ли говоря те отдалечават от мен? Кои са двете най- големи мечти в живота ти и с какво мога да ти помогна за тях?

Романтични подаръци  

Бонбони, които Вашата съпруга обича много. Цветята винаги са актуални. За   рожден ден, годишнина или друг празник й купете нещо лично за нея, нещо за което тя си е мечтала отдавна, а не за къщата.

Романтично забягване

Спомнете си най-романтичната част от медения месец и я пресъздайте в по-малък мащаб. Идете на мястото, където сте били като младоженци и прекарайте там нощта. След това си направете романтична разходка.

Романтични постъпки за жената

Въпреки, че мъжете не винаги са инициатори на романтични изненади, със сигурност те се чувстват специални и поласкани от такива, особено когато любимата им жена покаже своята любов и внимание по един нестандартен начин, в момент когато не очакват или са изморени. Бъдете чувствителни към нуждите на половинките си и изобретателни. Дори с малко средства можете да покажете на съпруга си, че го цените и ви е приятно да прекарвате повече време само двамата.

- В присъствие на други хора казвайте колко обичате и цените съпруга си.

- Предложете му помощ по един от проектите, които отдавна му висят на главата.

- Спомнете си какво обича съпругът ви и го изненадайте. Събудете се сутрин по-рано от обикновено, пригответе му любимата закуска и я сервирайте в леглото, пуснете любимата му песен.

- Идете заедно за риба или на мач или направете нещо заедно, което той много харесва. Не пренебрегвайте семейните уикенди или почивки извън града.

- Пригответе заедно вечерята, след това погледайте филм.

- Идете на концерт или кино и се забавлявайте. Направете нещо весело и романтично, с което сте се занимавали в началото на вашата връзка. Дори и след появата на децата, отделяйте време само за вас двамата.

- Играйте вечер или през почивните дни заедно с децата си, има огромен избор от семейни игри на пазара.

Ако искате да бъдете една романтична жена, попитайте съпруга си за следните неща, за да можете да отговорите на нуждите му: Кои са нашите най- романтични срещи? Считаме ли брака си за наш приоритет и виждат ли това нашите деца? Какви мечти имаме относно брака си за напред? Ако можем да прекараме два дни само двамата, как би предложил да ги прекараме? Ако можеше да отидеш на което и да е място в света, къде би заминал и защо? Какво бих могла да направя, за да ти помогна в работата или в къщи? Какво мога да променя в отношението си към теб? Кои мои постъпки говорят за любовта ми към теб и какво бих могла да направя за да се почувстваш още по- обичан? Разкажи за този момент, когато си почувствал особена близост с мен! Кои три неща ти харесват да правим заедно?

Романтични подаръци за него

Хубав одеколон, риза, вратовръзка или нещо друго и го оставете в колата или в дрехите му заедно с бележка/картичка, като му напишете, че го обичате и се гордеете, че сте негова съпруга.

Подарете на съпруга си фотоколаж, който изобразява вашия семеен живот. Измислете интересно име на фотоколажа и го надпишете. Подарете му фотоалбум, който съдържа снимки с важни събития от ваши съвместен живот, надпишете всяка снимка.

И още нещо: Подарявайте му повече романтични вечери. Грижете се за своя привлекателен външен вид, бельо и козметика, съветва Мариана Чомпалова – Йорданова от Моето дете.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов