Задържан за кражба на микробус остава в ареста

Крими

09-02-2022, 17:20

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Съучастникът му е освободен под гаранция

Състав на Варненския районен съд уважи искането на Районната прокуратура и наложи на 28-годишния Х.Р. мярка за неотклонение „задържане под стража“. Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за това, че след предварителен сговор с още едно лице, с използването на техническо средство, отнел лек автомобил в условията на опасен рецидив. С постановление на наблюдаващия прокурор мъжът беше задържан за срок до 72 часа.

Рано сутринта на 7 февруари 2022 година, в село Чернево, Х.Р. (28 г.) и Д.Д. (31 г.) набелязали микробус „Фолксваген“, паркиран пред частен дом, който бил оставен с ключ на таблото, качили се в него с идеята противозаконно да го отнемат и го подкарали. Отправили се в посока град Варна, където оставили превозното средство на улица да престоява.

В резултат  на стартиралите незабавни оперативно-издирвателни действия, автомобилът бил установен. В хода на разследването извършителите на деянието били засечени. След проследяване и произвеждане на предупредителни изстрели със стоп-патрони във въздуха, в гориста местност близо до с. Каменар, двамата били задържани от органите на реда.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на ТО – Девня при Районната прокуратура във Варна. Определението на Варненския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

Вторият обвиняем за случая – Д.Д., е освободен под гаранция.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)