Кукленият театър поде благотворителна кампания за лятна сцена

Кукленият театър в Русе набира средства за изграждане на лятна сцена чрез благотворителна кампания. По този повод ще има концерт, тази вечер, от 19.00 часа в театъра. Ако той предизвика интерес, ще организираме и други събития, обясни директорът на културния институт Теменуга Хараланова.

Идеята е теренът, на който е бил някогашният хотел "Ислях хане" - най-реномираният хотел в българските земи през 19 век, да се превърне в лятна сцена. Пустеещото и буренясало място, което се намира до Кукления театър, е предоставено за временно ползване след решение на Общинския съвет.

Хараланова разказа, че ще бъде създадена сглобяема сцена, на която да се изнасят представления за деца и родители. Предвижда се да има 100 седящи места. Стената към лятната сцена ще бъде изрисувана в 3D-графити.

"Искаме да обособим средище за радост и забавление за децата, а и за техните родители. Ще има куклен театър под звездите, спектакли за възрастни, а също и детски работилници", обясни Хараланова.

За да се осъществи идеята, теренът първо трябва да бъде почистен.

"Всяка помощ е добре дошла - било със средства, или с безвъзмезден труд. Сигурна съм, че хората ще откликнат", каза Хараланова.

Програмата на благотворителния концерт под мотото "От театъра - За театъра" включва изпълнения на дует "Послепис" - Светлина Станчева и Димитър Пишев, и на техни партньори на сцената, които са част от екипа на Държавния куклен театър в Русе - Васил Маринов /кахон/ и Илиян Венков /бас китара/.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов