Ще съдят мъжа, убил съпругата си в село Могилино

Окръжна прокуратура-Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 61-годишен мъж за убийство на съпругата си - престъпление по чл. 116, ал. 1, т.6, вр. чл. 115 от НК.

Обвинението срещу П.Б. е за това, че на 12.06.2021 г. в с. Могилино, обл. Русе, умишлено умъртвил С. Б., като убийството е извършено по особено мъчителен начин за пострадалата, с особена жестокост и в условията на домашно насилие.

П.Б. малтретирал ежедневно съпругата си, като по незначителни поводи ѝ нанасял побой. Независимо от системния тормоз и физическа агресия, на които била подложена, пострадалата не се оплаквала на никого и не подавала сигнали срещу съпруга си, тъй като се страхувала, че той може да насочи агресията си към двете им деца.

На 12.06.2021 г. обвиняемият още от сутринта започнал да пие алкохол и да проявява агресия спрямо жена си. Не му харесал начина, по който пострадалата правела връзки, за да върже доматите в градина. Това станало повод да вземе мотика и със сапа да нанесе побой на жена си. След час мъжът пак предизвикал скандал, като започнал да я обвинява в изневяра. Агресията му ескалирала и под въздействието на употребения алкохол той продължил да тормози пострадалата, като ѝ нанесъл втори побой. Оставил я да лежи в леглото, където в резултат на причинените травми жената починала.

Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение "задържане под стража".

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"