Предстои пореден ремонт на подлеза при Централна ЖП гара Русе

Ремонт на един от най-често използваните от русенци подлези – този при Централна ЖП гара, планира общинското ръководство при затопляне на времето. Дейностите ще се изпълняват от фирмата за ремонти и ще включват възстановяване и боядисване на тавана, както и подмяна на осветлението.

По-рано специализирана комисия от общински служители провери състоянието на всички 23 подлеза в Русе, един от които е собственост на Националната компания „Железопътна инфраструктура“. Установено е, че подлезите не застрашават сигурността на преминаващите, но са в лошо състояние, неестетични са и създават дискомфорт. Много от съоръженията не се използват по предназначение и това е довело до прекомерното им замърсяване. Най-честите повреди по тях са течове, липса на осветление и на отводнителни решетки.

„Проблем при повечето подлези се оказва нарушаването на хидроизолацията“, коментира зам.-кметът на Русе Магдалина Илиева.

Желанието на Община Русе е при наличие на достатъчно финансови средства да се извършат и още ремонти на местата, където е най-наложително и хората преминават най-често. За целта екип от Русенския университет „Ангел Кънчев“ направи изследване на пътникопотока на подлезите по бул. „България“ и предложи някои от тях да бъдат затворени поради липса на пешеходци. 

Предстои Общинската комисия по организация и безопасност на движението към Община Русе да вземе решение по този въпрос.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)