Ивет Горанова: Виждам голямо вдъхновение у децата, искам да им помогна

Спорт

06-02-2022, 14:44

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Плевенчанката изрази оптимизъм за представянето на българските спортисти в Пекин

Олимпийската ни шампионка Ивет Горанова беше специален гост в студиото на предаването "Олимпийските върхове", в което сподели емоциите си от започналите вчера Зимни олимпийски игри в Пекин 2022.

"Развълнувана съм от началото на Олимпийските игри. Върнах се към емоциите и предстартовата треска от Токио. Всичко в момента ми се връща и си представям какво преживяват сега спортистите на Зимната олимпиада", започна Ивет.

Горанова разкри още, че все повече усеща тежестта на спечеленото злато в Токио и се готви да защити олимпийската си титла в Лос Анджелис през 2028 година, ако каратето отново бъде включено в олимпийската програма.

"Мотивирана съм. Искам да покажа, че мога да си затвърдя олимпийската титла и тя не е случайна", подчерта Ивет.

"В момента повече осъзнавам, че съм олимпийска шампионка и усещам тежестта на титлата. Разбрах го най-вече по реакциите на хората около мен. Искат ми автографи, да се снимат с мен. Виждам голямо вдъхновение у децата и едно желание те да са на моето място и да имат моите успехи. Затова искам да им помогна, да им дам всичко, кото аз знам - моите знания и моите умения, и дай боже един ден да станат по-добри от мен", сподели Горанова.

21-годишната ни каратека се върна отново към японската столица, за да разкаже как тя се е справило с многобройните мерки заради борбата с COVID-19.

"Ситуацията в Токио се отразяваше много на състезателите. С треньора ми се припомняхме, че всичко, което ще се случва там ще бъде странно. Още от летището в Токио видях един испански спортист, който беше в депресия от всичките проверки. Аз се опитах да избегна този момент и затова бях търпелива и си казвах, че всичко, което се случва е нормално. В залата също беше доста напрегнато, но аз просто се опитах да остана спокойна и да си свърша работата", сподели Горанова.

Накрая Ивет Горанова изрази оптимизъм за представяното на българските спортисти в Пекин и изрази надежда, че те могат да се приберат у нас с медал.

"Всичко е възможно. Сигурна съм, че ако човек вярва в нещо, той може да го направи. Вярвам, че нашите спортисти са тръгнали с намерения да покажат най-доброто от себе си. Дай боже да имат малко късмет и да се приберем с отличие", каза тя.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)