Отец Стефан на 70: Божията милост и любов да се изливат изобилно над всички вас

"Часовникът върви неумолимо. Невероятно за мен, но навърших 70. Светият Дух чрез св. цар Давид казва, че „дните на нашия живот са седемдесет години, а при по-голяма сила, осемдесет години“ (Псалом 89:10). Достигнах тази възраст единствено по Божията милост". С тези думи отец Стефан се обърна към приятелите си във Фейсбук на рождения си ден вчера. 

Отец Стефан решава да стане свещеник, когато е на 26 години. Председател е на русенския храм "Св. Николай Чудотворец" и от ръкоположението си до днес служи в тази енория вече над 40 години. Отец Стефан е едно от лицата на демокрацията в Русе. Интересен факт в неговата биография е, че е бил народен представител от СДС в 36-ото и 37-ото Народно събрание. Автор е на множество статии и богословски есета. 

Преди време той се пребори с тежък Ковид-19. За кръглата годишнина вчера го поздравиха стотици негови близки и приятели. А ето как им отговори той: "Единствено мога да съм благодарен. Единствената дума в този ден е „благодаря“ – първо на Бога, после на всички, които ме поздравихте за юбилейната годишнина. Връщам с благодарност вашите пожелания към мен - да бъдат над всички вас. Божията милост и любов да се изливат изобилно над всички вас".



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов