Четири „зелени коридора“ за имунизации срещу Ковид-19 ще работят в Русенско през уикенда

Четири „зелени коридора“ за имунизации срещу Ковид-19 ще работят в Русенско през уикенда. Това бе уточнено в разговор между областния управител Антоли Станев и изпълняващия длъжността директор на РЗИ д-р Иксра Генева.

Без предварително записване на час ваксини ще се поставят утре в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ от 09.00 до 15.00 часа и от 08.30 до 12.00 часа в Медицински център – 1, по-известен като бившата Втора поликлиника, намиращ се на ул. „Борисова“ 36. Същевременно „зеленият коридор“ в Бяла продължава да функционира и през следващите два почивни дни той ще работи от 10.00 до 14.00 ч.

В неделя в Русе ваксини ще се поставят в специализирания кабинет на Регионалната здравна инспекция, намиращ се в квартал „Здравец-Изток“ на ул. „Байкал“ 12. За връзка с кабинета може да се използва следния телефонен номер: 0888138142. Навсякъде ше се прилагат препаратите на „Пфайзер“ и „Янсен“, като ваксината на „Модерна“ ще бъде достъпна в Бяла, но след предварително записване на час на телефон: 0889514515.

От всички лечебни заведения уверяват, че дори при наличието на повече желаещи да се имунизират, никой няма да бъде върнат и при необходимост работното време ще бъде удължено.

Справка в Единния информационен портал сочи, че област Русе остава в т.нар. тъмно червена зона по разпространение на коронавирусната инфекция, като показателят за заболеваемост на двуседмична база е 1196 души на 100 000 население. Общо поставените дози ваксини в региона са 121 823, като със завършен имунизационен курс са 56 511 души. Тенденцията за поставяне на бустерни дози също се запазва висока. До момента 18 353 души са с трета игла.

Припомняме, че за областния управител Анатоли Станев водещ приоритет в ограничаване разпространението на коронавирусната инфекция е предоставянето на възможност на всеки, който желае, да се ваксинира в удобно за него време.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)