Четиримата обвинени за убийството в Божурица остават в ареста

Крими

04-02-2022, 15:29

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Плевенският окръжен съд уважи исканията на прокуратурата

Състав на Окръжен съд - Плевен разгледа искания на Окръжна прокуратура - Плевен, ксаещи вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на четиримата задържани след въоръжено нахлуване през нощта на 2 февруари в дом в село Божурица и предизвикано сбиване, завършило със смъртта на 49-годишна жена и трима ранени.

След преценка на събраните до този момент доказателства, включващи и показанията на разпитани по случая свидетели, съдът е счел, че и за четиримата обвиняеми е налице обосновано предположение, че са извършители на деянието, за което са обвинени.

Освен това, става дума за престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода и с оглед на това и другите налични данни, опасността да се укрият или извършат престъпление е реална, а не хипотетична.

Поради гореизложеното, съставът на Плевенски окръжен съд е уважил исканията на Окръжна прокуратура - Плевен, като е наложил на четиримата постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Определенията не са окончателни, същите могат да бъдат обжалвани и протестирани пред Апелативен съд - Велико Търново, в тридневен срок, считано от днес. Окръжен



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)