Този четвъртък е следващото заседание на Обществения съвет по околна среда

На 3 февруари (четвъртък) от 18 ч. в зала “Св. Георги” на Община Русе ще се проведе следващата среща с гражданите за определяне правилника за работа на Обществения съвет по околна среда.

Новата структура дава възможност на русенци да комуникират официално и на място с представители на институциите и да дават своите предложения и становища по екологичните въпроси. Целта е, когато планираните от екоминистерството промени в методиката за извършване на комплексни проверки на промишлените предприятия станат факт, членовете на Обществения съвет да могат легитимно да се включат в тях заедно с представителите на отговорните институции и да упражнят граждански контрол на място.

Първата среща между гражданите и общинското ръководство беше на 13 януари.  На нея бе представен проектът за правилник за дейността на новото формирование, като на гражданите бе дадена възможност да нанесат желаните корекции по документа, който следва да се одобри окончателно от всички този четвъртък.

Събитието ще се проведе на място, но ще може да се проследи и онлайн на следния линк - https://zoom.us/j/92183398574 .Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден