За книжката, мишката... и короната

Стартира осмото издание на Националния литературен конкурс „Стамен Панчев“. Конкурсът е предназначен за ученици от V до XII клас от цялата страна, като неговата цел е да мотивира развитието на творческото въображение и талант у подрастващите в областта на словесното изкуство. Водещи още са идеите за съхраняване и утвърждаване на най-важните човешки ценности – родолюбие, човечност, доброта, взаимно уважение, признателност, патриотизъм, етническа толерантност, отговорност, както и  популяризирането на постиженията в областта на литературата на най-младите нейни почитатели в България. Организатори са Община Ботевград, Дружество „Орханиец“ и Сдружение на литературните творци „Стамен Панчев“, които искат и да активират създаването на творчески контакти между децата от цяла България.

Конкурсните творби е препоръчително да бъдат на тема „За книжката, мишката и …короната“, като творбите трябва да се изпращат до 15 март /включително/ 2022 година на адрес: stamen.panchev@abv.bg.

В писмото всеки участник трябва да напише само личните си данни: име, презиме, фамилия, точен адрес, телефон за връзка и името на училището си, както и в коя възрастова група и в кой/кои раздели ще участва.

Самите творбите трябва да бъдат написани в отделен файл (документ на Word, шрифт Times New Roman, размер 12 или 14), който да се прикрепи към писмото. Това се налага, защото конкурсът е анонимен. Творбите ще бъдат засекретени и ще бъдат подадени на журито без личните данни на участниците.

Творбите на участниците в тазгодишното издание ще се оценяват от петчленно жури под председателството на поетесата Маргарита Петкова.

За въпроси и информация, свързани с конкурса: stamen.panchev@abv.bg;  тел.: 089 843 21 29 и 088 885 94 85.

Конкурсът се провежда под патронажа на Райна Панчева – внучка на поета Стамен Панчев, и  Стамен Банковски – Панчев – негов правнук.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов