Приютът за животни в Русе споделя добри практики

Служителите от Общинския приют за безстопанствени животни в Русе за пореден път споделиха опит и добри практики със свои колеги от страната – този път за разкриването на нов приют в град Павликени.

Там преди броени дни със средства на общината бе изграден нов център с капацитет 100 животни. В края на миналата година младият екип дойде на работно посещение в Русе, за да се запознае отблизо с методите на работа в приюта. Потърсено беше съдействие по въпросите, свързани с управлението, документацията, процеса на залавяне на животните и други специфични теми.

„Щастлива съм да видя приюта завършен, с което съвместната ни работа няма да приключи, а тепърва започва“, поздрави ги директорът на приюта в Русе Жени Попова.

Като приятелски жест за успеха на начинанието тя донесе и кашон с лакомства и играчки за кучетата в приюта.

Активната работа в русенския приют доведе до овладяване популацията на бездомните кучета в града. През 2021 г. бяха осиновени 480 кучета и едва 5 бяха върнати на улицата, а даренията в храни, медикаменти и консумативи за животните са на стойност 76 000 лв.

Това е и причината екипът често да обучава колегите си от различни райони на България в различни сфери на дейност – управление, ветеринарни грижи, залавяне на животните и грижа за тях, като съдействие през последните 2 години са потърсили още приютите в Габрово, Разград и Сандански.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)