16 сигнала към пожарната през почивните дни

Крими

31-01-2022, 16:11

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

50-годишна жена пострада при пожар в Русе

За изминалите почивни дни екипите на пожарната са реагирали на 16 сигнала. По-голяма част от сигналите са били за запалвания в суха тревна растителност, храсти и отпадъци, които са ликвидирани без последици. Пожарникарите са оказали и съдействия: след ПТП; на ГКПП с измервателна техника;  за събиране на разпилян живак в жилище в Русе; пращани са били също и няколко адреса в региона - по сигнали за горене на сажди в комини.

В събота през нощта огнеборците са посетили адрес в Русе на ул. Студен кладенец, където е установено, че е имало горене в жилище, ликвидирано от живущи в блока, а от дома е била изведена обитателката му и откарана в болница за справяне с последствията от вдишани димни газове. По информация на съседите жената е незряща. Запалването е предизвикано вероятно от небрежно боравене с открит огън - при палене на свещ за иконостас.

Вчера по обед екип на пожарната е реагирал и на сигнал /12:23 часа/ за възникнало запалване в купе на кола на бул. България в Русе, възникнало вероятно, заради техническа неизправност. Ликвидирано е на площ от около 1 кв.м.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов