Два зелени коридора в Русенско през уикенда

Без предварително записване на час имунизации срещу Ковид-19 ще се извършват днес от 09.00 до 15.00 часа в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе, а от 10.00 до 14.00 часа в беленската болница „Юлия Вревска“. И на двете места са осигурени препаратите на „Пфайзер“ и „Янсен“, като в Бяла ще бъде достъпна и ваксината на „Модерна“, но само след предварително записване на час на телефон: 0889514515.

Утре също ще има два „зелени коридора“ в областта. Отново без предварително записване на час ваксини ще се поставят в Бяла на същото място и по същото време, както и от 09.00 до 13.00 часа в русенския медицински център „Медик консулт“, намиращ се на ул. „Воден“ 6. Ваксините, които ще се поставят там са на „Пфайзер“ и „Янсен“, като за препарата на „Модерна“ е необходимо предварително записване на телефонен номер: 0883992000 за Медицински център „Медик консулт“, а за Бяла на: 0889514515. От всички лечебни заведения уверяват, че дори при наличието на много желаещи да се имунизират, никой няма да бъде върнат и при необходимост работното време ще бъде удължено.

Справка в Единния информационен портал сочи, че за последните 24 часа заразените в Русенско са 215. Така областта се оказва, че е на 13-о място по заболеваемост в страната. По-подробна информация относно разпространението на заболяването очаквайте по-късно през деня.

Припомняме, че за областния управител Анатоли Станев водещ приоритет в ограничаване разпространението на коронавирусната инфекция е предоставянето на възможност на всеки, който желае, да се ваксинира в удобно за него време. Фокус ще бъде поставен и върху по-детайлна информационна кампания относно рисковите на заболяването.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)