Международният конкурс за изкуство „Орфееви таланти“ ще се проведе през юли

Популярният Международен конкурс „Орфееви таланти“ отново ще събере таланти от България и света в областите на музикалното, танцовото и изобразителното изкуство. Той ще се проведе в Пловдив на 15, 16 и 17 юли, а негов домакин за пореден път ще бъде Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ в Пловдив заедно със Сдружение с нестопанска цел „Български национален младежки фолклорен съюз“. Конкурсът е част от Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби на Министерството на културата.

В „Орфееви таланти“ могат да участват хора от всяка възраст, както професионалисти, така и любители, които ще се изявят в няколко възрастови категории. 25-членно жури, начело с проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак, която е и ректор на АМТИИ, ще оценява участниците, които могат да получат едногодишни и еднократни стипендии от държавния бюджет.

Всяка година в рамките на конкурса на 7 сцени се изявяват над 5000 души в различните категории. Целта на „Орфееви таланти“ е да предостави поле за изява и конкуренция на българските изпълнители, като в същото време да оцени обучаващите се в сферата на фолклора, класическото музициране и изобразителните изкуства.

Срокът за подаване на заявки за участие е 15 юни в разделите „Музикално“ и „Танцово“ изкуство, което може да бъде направено в страницата на конкурса https://orfeevitalanti.com/zayavka/. Рисуваните творби трябва да постъпят до 30 май на адрес: град Пловдив, ул. „Тодор Самодумов“ № 2 за конкурса „Орфееви таланти“ – 2022.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов