Стартира традиционният конкурс за ученици по превенция на наркоманиите

Творбите може да бъдат предавани до 31 март

Общинският съвет по наркотични вещества в Благоевград обявява конкурс за ученици от 6 до 19 години по превенция на наркоманиите за учебната 2021-2022 година.
Категориите, в които учениците може да представят своите творби, са 3. Първата е от 1 до 4 клас и е на тема „Моят любим национален герой“. В тази група участие може да вземат и деца от предучилищни групи. Втората категория е за ученици от 5 до 7 клас, а третата обхваща ученици от 8 до 12 клас. Темата за учениците от 5 до 12 клас е „Човекът-свободен и независим“. По тази тема учениците могат да избират дали да творят в посока независимия от наркотици човек и това какво причинява дрогата на личността, или да представят личности и събития, които спомагат за Освобождението на нашия край и България като цяло.
Формата на творбите трябва да бъде есе, разказ, стихотворение, постер, рисунка или мултимедийна презентация. Относно разказите, есетата и стихотворенията няма ограничения в обема, но с предимство ще бъдат творбите с изразено собствено мнение на автора, относно рисунките и постерите авторът трябва да бъде само един, като няма ограничения в размерите и използваните техники и материали. Изискванията за презентацията са, че трябва да бъдат записани на CD (една презентация на 1 диск). ­­­Всички произведения трябва да съдържат трите имена на автора, клас, училище (името на школата, кръжока и т.н.), град, учител, или ръководител, телефон за връзка с ръководителя.
Творбите може да бъдат предавани до 31 март 2022, в кабинет 516 в сградата на Общинска администрация.
Повече информация може да намерите на сайтовете на ОбСНВ-Благоевград www.neumirai.org и www.marihuana.bg и на телефон 073/ 83-07-11.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов