Младежки парламент дари кислороден апарат и парична сума на Белодробната болница

Приключи кампанията на Младежки парламент „Всеки живот заслужава да бъде спасен“, чиято цел бе събиране на средства за закупуване на кислороден апарат за Специализираната болница за активно лечение за пневмо – физиатрични заболявания "Д-р Димитър Граматиков"-гр. Русе (Тубдиспансера). Благодарение на дарители бе закупен кислороден апарат на стойност 2360 лева и бе направен паричен превод на стойност 880 лева.
Днес представители на Младежки парламент лично връчиха кислородния апарат на Управителя на болницата д-р Дачев.
Кампанията бе иницирана от Младежкия парламент към Общински младежки дом Русе преди няколко месеца с идеята, че младите хора – повечето гимназисти, не могат да помогнат с ресурси в борбата с COVID, но могат да се включат с лична инициатива. В продължение на няколко месеца бяха активни и поставяха кутии за дарения на различни места в града. Специални благодарности Младежки парламент отправя към всички дарители в кампанията, както и към всички фирми и институции, които подпомогнаха инициативата, съгласявайки се да поставят кутии в техни обекти.
Въодушевени от успеха на благотворителната кампания младежите призовават: „Всички хора да бъдат добри, защото тежките периоди са по-леки, когато сме заедно“.


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов