Геймъри събраха благотворително 19 000 лева от стрийт маратон

Група момчета събраха сумата от 19 000 лв. в рамките на проведения за пета година „Благотворителен новогодишен стрийм маратон“, като 7500 лв от тях бяха дарени на деца и младежи във всички центрове за настаняване от семеен тип в Русе. Директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности“ Катя Петрова и началникът на отдел „Социални дейности“ в Община Русе Симона Христова придружиха влогъра Константин Кънев, познат още като NoThx, и екипа му, и закупиха техника, облекла, хранителни продукти и занимателни игри за децата.

Благотворителната акция се организира от 2017 г. Екипът от млади хора играе повече от 12 часa компютърни игри, които хората могат да гледат на живо в стрийминг платформа в интернет и да подкрепят с дарения. Всяка година те играят в помощ на центрове за настаняване от семеен тип на деца в различни региони на България, като до момента са подпомогнали Монтана, Велико Търново, Ловеч и Видин. По време на последната им кампания е събрана най-голямата сума до момента - 19 000 лв., която е дарена за социални услуги в Сливен и Русе, за рехабилитация на мъж, нуждаещ се от операция на стволови клетки, и за организация за спасяване на животни.

Община Русе изказва своите благодарности към Константин Кънев и екипа му. Видеото за тазгодишната им кауза ще бъде излъчено в YouTube, а чрез #ГеймингЗаДобро ще може да бъде намерен и в социалните мрежи.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)