Извънредно заседание на парламента, обсъждат напрежението между НАТО и Русия

Политика

26-01-2022, 07:35

Снимка:

НС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Напрежението около Украйна и плановете на съюзниците в НАТО да укрепят източния фланг на Алианса ще обсъждат кабинетът и депутатите.

Министърът на отбраната трябва да внесе на заседанието на Министерския съвет проект за одобрение на национална позиция и мерки за укрепване на системата на сигурност на България, боеспособността на българската армия и техническото ѝ обезпечаване, предава БНТ.

Съветът по сигурност към премиера ще продължи да следи развитието на ситуацията и ще подготви план за действие при различни сценарии.

Кирил Петков отново увери, че допълнителната военна техника към България е планирана отдавна и не е нещо извънредно. На заседание на Комисията по отбрана военният министър заяви, че няма струпване на войски у нас.

Очаква се кабинетът "Петков" да вземе решение за конкретни мерки, за които министър-председателят ще информира народните представители по време на извънредно заседание на парламента днес.

На него ще бъдат изслушани премиерът, министрите на отбраната и на външните работи, както и ръководителите на няколко служби.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)