Искрен Веселинов е номиниран за председател на ВМРО

Искрен Веселинов е номиниран от русенската организация за председател на ВМРО. Това съобщи самият той на страницата си във Фейсбук.
В понеделник вечерта, 24 януари, на проведеното събрание на местните организации на ВМРО в Русе са определени делегатите за провеждащата се на 29 януари областна конференция на ВМРО-БНД. Във връзка с предстоящия на 12 февруари 2022 г. VIII извънреден конгрес на партията, русенските структури номинираха за председател именно Искрен Веселинов - активен деец на организацията, многократно доказал се със своята компетентност и отговорни действия в обществения и партийния живот, както го определят самите те.
Искрен Василев Веселинов е бил народен представител в 43-то и 44-то Народно събрание, ръководител на парламентаристите от ВМРО, председател на парламентарната комисия по регионална политика 2017-2021 г. Създател е на Центъра за демографска политика.
Роден е на 14 март 1972 г. в град Русе. Висшето си образование завършва през 1996 г. в УАСГ - София, специалност „Промишлено и гражданско строителство“, впоследствие завършва и право.
По негова инициатива през 1996 г. се създава русенската организация на ВМРО и 25 години - половината от живота си, той посвещава на патриотичната кауза, категорични са от партията. Работи като организатор на ВМРО-БНД за Русе, Разград, Търговище и Силистра. Дългогодишен лидер на ВМРО в Русе, член на НИК на Организацията, а впоследствие и заместник-председател на ВМРО. От октомври 1999 г. е директор на Областно пътно управление - Русе. От 1999 г. до 2014 г. е общински съветник в русенския Общински съвет, избиран от листите на ВМРО. Първоначално е председател на постоянната комисия по комунални дейности към ОбС - Русе и негов председател от ноември 2003 г. до октомври 2009 г. Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)