Зарадваха с лакомства деца от социални институции

Поредна добра инициатива от екипа на Областна администрация – Русе. Заместник областният управител Синан Хебибов зарадва децата от Центъра за настаняване от семеен тип на деца без увреждания, както и на този за работа с деца на улицата. Общо 18 младежи на възраст между 6 и 18 години в двете социални заведения получиха пакети с лакомства. Всеки пакет включваше сок, шоколад, соленки и други дребни сладки.

„Хубаво е да започнем годината с нещо добро. Не трябва да забравяме хората около нас. За съжаление дефицитът на човечност напоследък е много голям. Надявам се повече хора да последват този пример и да се замислят за всичко, случващо се около нас.“, каза Хебибов.

Повечето от децата са от социално слаби семейства и ползват услугата през деня, а нощуват в домовете си. В специализираната институция те имат възможността да учат и да се забавляват заедно, така че да не се чувстват изолирано от останалите си връстници. Там те получават закуска и обяд, а също така и необходимите им дрехи. Децата участват и в разнообразни инициативи на БЧК. Те постоянно имат достъп и до възпитател, социален работник и психолог.

Капацитетът на Центъра за настаняване на деца е напълно зает. Там могат да бъдат приети до шест деца. Сред тях е и 15-годишно момче, което е мигрант от Афганистан. То е било спряно от граничните власти при Русе преди около три седмици на „Дунав мост“. Останалите пет деца от града.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов