Съветниците от ГЕРБ към Бедрос Пехливанян: Не си сам, приятелю!

Днешната сесия започна с едноминутно мълчание и с декларация от групата на ГЕРБ-Русе, прочетена от зам.-председателя Орлин Дяков.

"Свидетели сме на ескалираща агресия, обществено разединение и най-страшното – шокираща по своята жестокост и арогантност престъпност! Русе, градът на първите неща, с което русенци толкова се гордеем, в момента е черен лидер, където животът на хората в последните дни беше белязан от насилие над лекари и здравни работници, стряскащо водеща черна статистика по заболеваемост от КОВИД, а това, което наистина разтърси сърцата на всички русенци, е кървавото злодеяние, отнело живота на една прекрасна жена, майка и съпруга – Еранухи Пехливанян", се казва в началото на текста.

Колегите на Бедрос Пехливанян с искрено съпричастие и болка заявиха, че се присъединяват към скръбта на обичания и уважаван колега и приятел - един човек, за когото човечността и етичността винаги са били водещи във взаимоотношенията с хората. "Не си сам, приятелю"!, гласи още декларацията.

"Приканваме всички общински съветници от Русе да се обединят в името на възстановяването на етичността, мира и сигурността на жителите на града.

Когато нападките и злостните хули минават всякакви граници на нормалното и на възпитанието, това слага тежък отпечатък върху цялото общество. Надигащата се вълна от несигурност и омраза е на път да ни върне към тъмни престъпни времена, от които смятахме, че сме се отървали завинаги.

Страхът, който сковава сърцата на хората и ескалиращото напрежение във взаимоотношенията, делението и агресията трябва да бъдат спрени! Нека Русе бъде първият град, където гражданите се обединяват не от омразата, а от дълбокото съзнание за обща цел!

Свеждаме глави пред паметта на невинната жертва Еранухи Пехливанян и се молим за утеха на скърбящите близки!", заяви още Орлин Дяков в начаото на онлайн заседанието.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов