Отново повече оздравели отколкото заразени с Ковид-19

Трети пореден ден оздравелите от Ковид-19 са повече от заразените в Русенско. Новите случаи за последните 24 часа са 45, а излекуваните са 126. Най-много заболели има в община Русе – 31. Четири нови случая има в Ценово, три в Бяла, по два в Борово, Две могили и Сливо поле, както и един във Ветово. Без заразени с коронавирусна инфекция през вчерашния ден са единствено населените места от община Иваново. Същевременно две жени и един мъж с положителен тест за коронавирус са починали. Активните случаи към момента са 2307, като от началото на пандемията диагностицираните с вируса в Русенско станаха 27 510, а преболедувалите 23 532. Справка в Единния информационен портал показва, че за изминалото денонощие Русенска област се нарежда на дванайсето място по заболеваемост в страната наравно с Велико Търново. Най-малко регистрирани заразени има във Видин –трима. На болнично лечение в областта се намират 215 души, като 55 от тях са в реанимация. Свободните легла са 173, от които 11 са интензивни. Отделно в Университетска болница „Канев“ има и предвидени четири интензивни легла за деца.

До момента в региона са извършени 118 522 имунизации, като повторна доза са получили 55 422 души. Бустерна доза са си поставили общо 16 470 русенци.

Подробна информация относно функциониращите „зелени коридори“ може да намерите на следния уеб сайтовете на Регионалната здравна инспекция и Областна администрация – Русе.

 Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"