26 машини чистили цяла нощ област Русе след падналия сняг

Зимната обстановка в Русенско е спокойна. Това уточни областният управител Анатоли Станев. Всички пътища на територията на областта са отворени и проходими при зимни условия. Няма информация за закъсали моторни превозни средства. През цялата нощ републиканската пътна мрежа е почиствана и обработвана срещу обледяване от 26 специализирани машини. И към момента по-голямата част от тях са на терен и продължават да работят.

По последни данни няма и населени места без електрозахранване, вода и телекомуникации.

По информация от Метеорологичната обсерватория снежната покривка в Русе е между 1 и 2 сантиметра, като тя най-вероятно ще се задържи и през следващите няколко дни. На места в областта в снежната покривка достига до 8 – 9 сантиметра, като сериозни снегонавявания няма. Скоростта на вятъра е около 25 км/ч. от изток-североизток, като очакванията са по-късно през деня поривите да достигнат до малко над 70 км/ч. Температурите също ще продължат да спадат и утре почти през целия ден те ще бъдат отрицателни, като минималната ще е около -9°C. Комбинацията от тези фактори създава предпоставки за заледяване. Освен това на места видимостта ще бъде намалена до 800 метра. От Областната управа напомнят на водачите да излизат на пътя само с добре подготвени за зимата автомобили и да карат със съобразена с условията скорост. Председателите на етажна собственост и управителите на заведения и магазини трябва пък да почистят прилежащите към сградите площи.

Областният управител Анатоли Станев е в постоянен контакт с всички институции от региона, имащи отношение по зимната подготовка в Русенско.

 

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)