Областна администрация подкрепи кампания срещу агресията и насилието

Ръководството на Областна администрация – Русе подкрепя кампанията на Акцент.БГ срещу агресията и насилието, които през последните дни поставиха града във фокуса на националните новини по един наистина ужасяващ начин. Тя е посветена както на агресията срещу медиците, така и на зверското убийство на една честна и почтена жена – Еранухи Пехливанян.

Областният управител Анатоли Станев счита, че трябва да бъдем единни като общество и да отстояваме ценностите, които сме си извоювали през последните десетилетия. „Събитията от последните няколко дни са потресаващи, те ерозират принципите на демокрацията и поставят под изпитание човешкото във всеки един от нас.“, споделя още Станев.

Нека тази вечер точно в 20.00 часа запалим свещичка и почетем жертвите на насилие – за убитата зверски Еранухи Пехливанян, за агресията срещу медиците в с. Ново село, в ковид- отделението на Университетска болница „Медика-Русе“, както и всички известни и останали несподелени случаи.

Ръководството на Областна администрация – Русе е в готовност да подкрепи всяка подобна кампания, независимо дали е подета и се реализира от медии, физически лица, НПО-та или държавни и местни институции.

Припомняме, че вчера заместник областният управител Синан Хебибов също изрази позиция срещу насилието над медици, обявявайки се в подкрепа на обществената кампания „Искам да ме лекуват спокойни специалисти. Стоп на насилието срещу медици.“ Само в рамките на 24 часа тя достигна до повече от 15 000 души.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)