Шест станаха зелените коридори за ваксинация в Русенско

Шест станаха „зелените коридори“ в Русенско за имунизация срещу Ковид-19 през делничните дни. Без предварително записване на час имунизации вече ще се извършват и в Медицински център „Медик консулт“, намиращ се на ул. „Воден“ 6. От вторник до петък от 08.30 до 11.00 часа там ще се поставят ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“. Единствено е необходима предварителна уговорка в случай, че пациентът желае препарата на „Модерна“. Това може да стане на следния телефонен номер: 0883992000. Същевременно управителят на лечебното заведение д-р Иво Раданов обяви, че в неделя специализираният кабинет ще работи и ваксини ще се поставят от 09.00 до 13.00 часа. Той уверява, че дори да се стигне до опашки от чакащи за ваксиниране след края на обявеното работно време, никой няма да бъде върнат.

Припомняме, че сред основните приоритети на областния управител Анатоли Станев в борбата с разпространението на Ковид-19 е повишаване информираността на обществото по проблема, както и осигуряване на максимално адекватна възможност за ваксинация в удобно за гражданите време.

Без предварително записване на час ваксини се поставят още всеки делничен ден от 08.30 до 16.30 часа в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“, както и изнесения кабинет на ДКЦ – 2, намиращо се на ул. „Рига“ 35. И на двете места разполагат с препаратите на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“, като за поставянето на „Модерна“ се изисква предварително записване на час в ДКЦ – 2 на телефон: 087597707, а в Тубдиспансера ваксината е налична само в дните вторник и четвъртък. В беленската болница „Юлия Вревска“ „зеленият коридор“ остава постоянно отворен както през работните дни, така и през уикенда. Той функционира между 12.00 и 18.00 часа от понеделник до петък, а в събота и неделя от 10.00 до 14.00 часа и е снабден с ваксините на „Пфайзер“, „Янсен“ и „Модерна“.

В дните понеделник, сряда и четвъртък, паралелно от 08.30 до 12.00 часа ваксини ще бъдат поставяни и в Медицински център – 1, намиращ се на ул. „Борисова“ 36. Там ще се прилагат отново ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“. Такава възможност, само че в следобедните часове, се предвижда в Университетска болница „Канев“ в дните сряда и четвъртък от 14.00 до 18.00 часа. Наличните ваксини в лечебното заведение са на „Пфайзер“ и „Янсен“.

На разположение на русенци ще има и още един кабинет за имунизация, като там ще е нужно предварително записване. Става дума за този в РЗИ, който работи всеки делничен ден от 09.00 до 15.00 часа. Той се намира се на ул. „Байкал“ 12. За връзка с кабинета на РЗИ може да се използва някои от телефоните: 0888138142 или 0882609452.

Същевременно продължава работата и мобилен имунизационен кабинет към болницата „Юлия Вревска“, който ще обхване населените места в общините Две могили и Борово.

По-късно през деня очаквайте информация относно разпространението на коронавирусната инфекция в региона. Справка в Единния информационен портал сочи, че само за последните 24 часа заразените в региона са 243, а поставените дози от някоя от ваксините са малко над 680.

 Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)