И кметът приветства новия областен управител Анатоли Станев

Кметът Пенчо Милков поздрави новоназначения областен управител на Област Русе Анатоли Станев за встъпването му в длъжност.

В обръщението си към него Пенчо Милков подчерта важността от взаимодействието между държавната и общинската администрации и декларира своята увереност, че заедно с новия областен управител ще работят за развитието на Русе.

„Сигурен съм, че приемате тази отговорна длъжност с нужния респект и готовност да продължите добрите традиции в управлението на Област Русе. Надявам се, че добрите отношения между Общината и Областната администрация ще се запазят и развият в интерес на просперитета и благоденствието на жителите на Русе и региона. Уверен съм, че заедно ще реализираме бъдещи планове за развитието на прекрасния ни град и за постигане на по-висок стандарт на живот за жителите в общината“, каза още Пенчо Милков.

От своя страна Анатоли Станев заяви, че Областна администрация под неговото ръководство ще продължава да бъде институция, която е близо до гражданите. По думите му, той ще работи активно и за това доверието в държавната власт да бъде възстановено.

„Дългогодишното познанство между мен и г-н Милков, засилените контакти през последната година и половина между Общината и РИОСВ, както и професионалната ни биография в областта на правото, допълнително ще засилят интензитета на съвместните ни действия и доброто сътрудничество“, подчерта Станев.

По време на срещата двамата начертаха първите стъпки във взаимодействието си, като изведоха основните приоритети и предизвикателства, които стоят пред областната и общинската администрация. Кметът и областният управител се обединиха около разбирането, че Северна България трябва да получи нужното внимание от държавата, която през последните десетина години е инвестирала недостатъчно публични средства за инфраструктурни и икономически проекти. Обсъден бе и проблемът с чистотата на въздуха, която двамата определиха като ключова за подобряване на условията за живеене в Русе.

Пенчо Милков подари икона с лика на Св. Георги Победоносец, който е закрилник на Русе, и пожела на новия областен управител сили и идеи за реализирането на политики в интерес на гражданите.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов