Два пожара гасиха огнеборците в Русе и Бяла

Два пожара с материални загуби огнеборците са гасили в Русе и в Бяла.
Тази нощ след 00:25 часа са постъпили няколко сигнала за възникнал пожар в имот, намиращ се в русенската местност „Сухия кладенец“. Веднага на място са изпратени екипи на пожарната и полицията. Установено е, че пожарът е обхванал вила на два етажа и автомобил, като стопанинът е бил излязъл навън невредим.  При произшествието няма пострадали хора, но огънят е причинил значителни щети. Предстои изясняване на причините за запалването.
За времето от 03:43 часа до 04:32 часа служители от РСПБЗН–Бяла са посетили адрес в гр. Бяла по сигнал за горящ навес до къща. Произшествието е ликвидирано на площ около 15 кв.м. Унищожена е покривна конструкция, мебели и техника, като причината за пожара предстои да бъде изяснена.

За изминалото денонощие екипите на дирекцията са реагирали на 9 съобщения за инциденти.
Техническа помощ е оказал екип на Първа РСПБЗН вчера сутринта в гр.Русе на ул.“Капитан Райчо Николов“, където служителите са премахнали паднало дърво. Пожари без нанесени щети пожарникарите са гасили от 12:10 часа в с. Екзарх Йосиф, където се е бил запалил комин на къща; от 13:06 часа в гр. Бяла, където е пламнал комин на апартамент;  от 17:46 часа в отпадъци в метален контейнер  в  гр. Русе  ул.  “Димчо Дебелянов“;  от 19:38 до 20:20 часа са проверили сигнал за пожар в гр. Русе на ал. “Бели брези“, който не се е потвърдил; между 17:46 и 18:14 часа са ликвидирали възникнал пожар в отпадъци в метален контейнер  до бл. Боримечка в Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов