Финансират проекти за развитие на селския туризъм в Северна България

Животът

12-01-2022, 09:00

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гимназията по туризъм с плакет за устойчиво развитие

До 15-ти февруари може да се кандидатства за финансирането на проекти за развитие на селския туризъм в Северна България. Конкурсът е продължение на усилията на Фондация „Америка за България“ за развитието на Северозападна България и поречието на река Дунав като привлекателни туристически дестинации с активни и жизнени местни общности. Търсят се проекти в областта на селския туризъм в Северна България, предлагащи запомнящи се, атрактивни преживявания с потенциал за привличане на туристи към тази част от страната, които да дават поминък на местните хора и да им осигуряват възможности за икономическа независимост и добър стандарт на живот.

През 2020 година Фондация „Америка за България“ стартира програмата си „Следващите 10 – в подкрепа на значими идеи през следващите десет години“ с четири конкурса за финансиране на проекти на обща стойност 2 милиона лева. Целта на програмата е да бъдат подкрепяни проектни предложения, които да подпомогнат укрепването на частния сектор и демократичните институции в страната.

До момента в приоритетната област „Културно-исторически и природен туризъм“ са подкрепени 31 проекта за развитието на туристически продукти и услуги в Северозападна България и по поречието на река Дунав. Настоящата покана за проектни предложения допълва усилията ни в тази посока с разширяване на обхвата и включване на цяла Северна България.

Конкурсът е отворен за отделни кандидати или обединения от партньорски организации с интерес да предложат преживявания, услуги и продукти за селски туризъм в Северна България, които да привличат голям брой туристи в региона и да допринасят за развитието на местната икономика.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов