„Дунав“ започна подготовка за пролетния полусезон с 20 футболисти

Спорт

12-01-2022, 06:00

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кристиан Върбанов се завърна в "Дунав"

„Дунав“ започна подготовка за пролетния полусезон. Група от 20 футболисти изведе за първата тренировка за 2022 г. треньорският тандем Мартин Цирков и Ивайло Кирилов. Тя се проведе на основното игрище на спортния комплекс „Дунав“ в квартал „Здравец“.

Преди началото на заниманието Мирослав Георгиев получи специален приз от феновете, след като спечели първо място в гласуването за най-добър футболист на „Драконите“ за 2021 г.

Две са сигурните нови попълнения в редиците на клуба до този момент – десният краен защитник Светослав Славчев и Кристиан Върбанов, който играе еднакво добре и като централен защитник и като вътрешен халф. И двамата са русенци и на по 21 г., с което продължава практиката на „Дунав“ да разчита на развитието на млади местни таланти.

Братята Георги и Светослав Вълчеви в момента са под карантина заради прекаран COVID-19. С леки здравословни проблеми са и голмайсторът Йордан Димитров, и Славчев. Тримата ще се присъединят към подготовката на отбора по-късно. На пълни обороти с тима обаче вече се готви младият нападател Александър Кирилов, който отсъства близо година заради скъсани коленни връзки.

Междувременно с клуба се разделят Мерт Тасим, Симеон Иванов и Симеон Дочев. „Към момента не можем да им осигурим достатъчно игрови минути, а това е важно за тяхното развитие. Ще се постараем да им помогнем в намирането на място, което да им гарантира повече футбол през пролетта. Ще ги следим със сигурност и не е изключено през лятото те отново да са в „Дунав“, коментира треньорът Мартин Цирков.

Вече е ясна и програмата на „Драконите“. Те ще се готвят изцяло при домашни условия. Договорени са контроли с втородивизионния „Добруджа“ Добрич на 22.01. в Русе, със „Севлиево“ на 29.01., с „Литекс“ Ловеч на 02.02., с „Янтра“ Габрово на 05.02. и с „Черно море“ Варна на 09.02. На 12.02. и на 20.02. са предвидени проверки срещу първия и втория отбор на „Етър“ Велико Търново. Между тях – на 19.02. е планиран приятелски мач и срещу румънския „Прогресул – Спартак“. Предстои да се уточнява единствено местата на провеждане на срещите, в зависимост от атмосферните условия.

Важно е да срещнем професионални отбори, за да си сверим и часовниците. Трябва да знаем къде сме и какво да направим, за да се завърнем максимално подготвени сред професионалистите“, коментираха Кирилов и Цирков.

Според предварителната програма „Дунав“ подновява първенството в Североизточната Трета лига с мач срещу тима на „Рилци“ в едноименния квартал на Добрич в последната събота на февруари.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов