Заради вятъра временно спряха работа крановете по Дунав

Животът

11-01-2022, 13:43

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Поривите на вятъра в Русенско надхвърлят 60 км/ч

Силен вятър в Русе. Изкоренени са няколко дървета в града, а пристанищните власти временно спряха работата на товарните кранове. Има и щормово предупреждение към капитаните на кораби в българския участък, съобщи в обедната си емисия Нова тв.

Вятърът е със скорост около 70 километра в час. Едното от изкоренените от бурните пориви дървета падна върху оградата на сградата на РЗИ в града. Друго се строполи в градинката на голям жилищен комплекс. За щастие по това време наоколо не е имало хора. няма и нанесени щети, а екипи на коминалните служби разчистиха бързо стволовете. 

Корабоплаването по река Дунав е затруднено заради силния вятър. Още снощи - в 18:00 часа е издадено щормово предупреждение към капитаните на кораби в района. Част от плавателните съдове изчакват на котва в средата на реката. Не работят и пристанищните кранове заради силния вятър. Забранено е навлизането на кораби в лиманите. Най-голямото пристанище в българския участък на Дунав продължава разтоварването само с наземна техника. Снимка на Деня

Щрихи от Плевен