Община Петрич помага на семейството, чиято къща изгоря в Кавракирово

Цялото имущество на семейството с две деца е изгоряло

По разпореждане на кмета Димитър Бръчков още вчера на място в село Кавракирово беше зам.кметът Нина Попова. Тя се срещна и разговаря със семейство Димовски, което изгуби своя дом при пожар. Цялото имущество на семейството е изгоряло, по къщата има огромни щети, към момента е невъзможно да се живее в нея. Семейството е с две деца – на шест и на една година.
Още днес всички са настанени в кризисен апартамент на Центъра за обществена подкрепа към Община Петрич. С родителите и децата ще работи и психолог. Осигурено от Общината ще бъде изхранването, лекарствата, санитарните консумативи, дрехите, както и всичко допълнително, от което имат нужда двете деца.
Днес главният инженер на общината Николай Попов също посети къщата на семейство Димовски в Кавракирово, за да направи оглед какви дейности е наложително да се извършат, за да бъде напълно възстановена. Очаква се становище на инженер- конструктор относно запазване на някои носещи елементи, тъй като при огледа е установено, че една от носещите стени е силно повредена.
Община Петрич се ангажира с изготвяне на цялата необходима строителна документация, а също и за предприемане на процедура за отпускане на средства за ремонта на къщата.


Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)