Издирван за разпространение на наркотици спретна зрелищна гонка с полицията по улиците на Варна

Крими

05-01-2022, 17:44

Снимка:

Снимка: БНТ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Шофьорът-нарушител бил и без книжка

Днес при провеждане на специализирана полицейска операция по линия на „Противодействие на престъпления свързани с наркотични вещества" на територията на гр. Варна, на ул."Академик Андрей Сахаров" са предприети действия за спиране на л.а. „Ауди - А7", управляван от 23-годишен варненец, за когото има данни, че се занимава с разпространение на наркотични вещества и е с отнето СУМПС, след управление на МПС под влияние на наркотични вещества. Мъжът не се подчинил на подадените му светлинни и звукови сигнали, увеличил скоростта и направил опит да избяга и укрие, като по време на движението си предизвиквал ПТП със случаен участник в движението. Автомобилът на нарушителят на реда е без задължителната застраховка „Гражданска отговорност".

След незабавни оперативно-издирвателни действия на служителите на реда е установен и задържан в близост до управлявания от него автомобил, паркиран в Цветния квартал. При извършените процесуално- следствени действия в обитаваното от него жилище криминалисти от ОДМВР Варна са намерили и иззели: електронна везна с остатъци от зелена тревиста маса, полиетиленови пликчета съдържащи бяло прахообразно вещество и пластмасова кутия, също с бяло прахообразно вещество.

На мъжа са съставени: акт за предизвикано ПТП; акт за не подчинение на подаден от контролните органи сигнал за спиране; акт за управление на МПС, като е лишен от това му право и са свалени номерата на превозното средство, с което е извършил нарушенията и е задържан за срок до 24 часа.

По случая са образувани две досъдебно производство и са докладвани на прокуратурата



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов