Тревожен рекорд - 256 заразени с Ковид 19 в Русенско за денонощие

Рязък скок на заразените с Ковид-19 отчитат здравните власти в Русе за последните 24 часа. Новите случаи в областта са 256, което е абсолютен рекорд от началото на пандемията. До сега най-много заразени с коронавирус в област Русе бяха регистрирани на 11 ноември 2020 година – 218. Сред заразените вчера има 24 деца в училищна възраст и едно в предучилищна.

Най-много нови случаи за изминалото денонощие има в община Русе – 215. Четиринайсет заболели има в Сливо поле, десет в Иваново, седем в Бяла, по трима във Ветово и Две могили, както и по двама в Борово и Ценово. Оздравелите през вчерашния ден са 66, а трима мъже и две жени с положителен тест за коронавирус са починали. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на седмо място по заболеваемост в страната, като разликата между повечето области е незначителна. За изминалото денонощие няма област без нови случаи на Ковид-19. Най-малко са регистрираните в Кърджали и Търговище – 27.

На болнично лечение в Русенска област се намират 237 души, като 54 от тях са в реанимация. Свободните легла са 151, от които интензивните са 12.

До момента в областта са извършени 106 985 имунизации, като повторна доза са получили 53 714 души. Бустерна доза имат общо 8 132 русенци. През вчерашния ден са ваксинирани и 10 деца на възраст между 12 и 18 години.

Припомняме, че днес в Русе функционират четири „зелени коридора“ за имунизации. Без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставени от 08.30 до 16.30 часа в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“, както и в изнесения кабинет на ДКЦ-2. Същевременно възможността за имунизации остава и в беленската болница „Юлия Вревска“. Там ваксинациите ще се правят от 12.00 до 18.00 часа. И на трите места са осигурени ваксините на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“, като в Тубдиспансера препаратът на „Модерна“ ще бъде наличен само в дните вторник и четвъртък. „Зелен коридор“ до 11.30 часа е осигурен и в МЦ-1, по-известен като бившата Втора поликлиника, намираща се на ул. „Борисова“ 36. Там също са налични ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов