Теодор Цветков с нова кауза - за чисто Черно море

Нови предизвикателства и каузи очакват през 2022 година русенеца Теодор Цветков, който от години вдъхновява малки и големи със своите акции и инициативи. Във връзка с наближаващия Йордановден, припомняме, че именно Теодор вади няколко пъти кръста от река Дунав край Русе на Богоявление.

Ето какво написа Теодор в своята Фейсбук страница:

„Черно море е едно от най-опасните морета, но и едно от най-замърсените.

Това, което може да направим, е да опитаме да го запазим, за да имат шанс тези след нас да видят красотите на нашето море.

България, Украйна, Русия, Грузия, Румъния, Турция – всички ние трябва да забравим различията си и да се обединим за една кауза.

По време на предизвикателството ще се осъществи първото по рода си мащабно проучване на замърсяването с пластмаса в Черно море. По цялата ширина на морето ще бъде проведен мониторинг за замърсяването с големи пластмасови отпадъци и ще бъдат взети проби за наличие на микропластмаса, които ще бъдат анализирани в лаборатория в България.

Ще бъдат поставени и няколко рекорда.

За да се осъществи каузата, може да я подкрепите тук:

https://www.paypal.me/winterswimming
BG64UBBS80021013954850 – Теодор Илиянов Цветков

и за всички, които казват, че няма как да стане и че е невъзможно – чакам ви на финала в Бургас. Може да следите подготовката ми в инстаграм профила ми Teodor333“. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов