Още нова техника за общинските предприятия „Паркстрой“ и „Комунални дейности“

Над 20 нови комунални машини са закупени през миналата година от Община Русе

С нов голям трактор е оборудвано ОП „Паркстрой“,  а  два  нови багера ще подпомагат дейността на  ОП „Комунални дейности“ в Русе.

Многофункционалният трактор разполага с косивен апарат и има възможност за прикачване на различен инвентар вкл. фреза. Машината е предвидена за косене на всякакъв вид терени, събиране на дърва и предварителна обработка на почвата, когато се налага.

„Комунални дейности“ пък вече ще действа с 2 нови багера – комбиниран багер-товарач, чиято доставка се очаква тази седмица и колесен мини челен товарач, който вече е налице. Те ще позволят ускорена работа на строително-ремонтните бригади.

През изминалата 2021 година Община Русе увеличи способностите си чрез закупуването на над 20 нови машини за общинските предприятия.

За изпълнение на дейностите си ОП „Паркстрой“ се сдоби със 7 високотехнологични комунални машини, извършващи метене, миене, дезинфекция и чистене на сняг в по-малки улици, площади, паркинги и паркови алеи и с още 3 мултифункционални мощни автомобила, с които ежедневно се миеха улици и булеварди. Осигурена бе и така необходимата „дребна“ техника - косачки, моторни снегорини, фреза, триони, храсторези и др. за поддръжката на публични площи и общинската собственост.

С още 9 нови машини се оборудва през миналата година и ОП „Комунални дейности“. Сред тях са 2 пътно-маркировъчни машини за нанасяне на боя студен пластик,4 нови фугорези за изрязване на бетон и асфалт, гудронатор за битумна емулсия, самосвал с двойна кабина и роторна четка с оросителна система, предназначена за почистване на пътни платна, преди полагане на нови асфалтови настилки.

Съгласно програмата за управление на кмета на Община Русе продължава непрекъснатото оборудване на общинските предприятия с нова многофункционална техника.

Целта е да бъдат преодолени дефицитите, които са констатирани от настоящия ръководен екип и работните бригади да действат бързо и независимо от външни фирми в полза на гражданите.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов