Три зелени коридора за ваксини до петък в Русенско

Три „зелени коридора“ ще функционират до края на работната седмица в Русенско. Това бе уточнено в разговор между областния управител Борислав Българинов и изпълняващия длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева. Без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставени от 08.30 до 16.30 часа в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“, както и в изнесения кабинет на ДКЦ-2. Същевременно възможността за имунизации остава и в беленската болница „Юлия Вревска“. Там ваксинациите ще се правят от 12.00 до 18.00 часа. И на трите места са осигурени ваксините на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“, като в Тубдиспансера препаратът на „Модерна“ ще бъде наличен само в дните вторник и четвъртък.

През днешния ден ще бъде осигурен и „зелен коридор“ в МЦ-1, по-известен като бившата Втора поликлиника, намираща се на ул. „Борисова“ 36. Той ще работи от 09.00 до 11.30 часа. Там също са осигурени ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“.

Припомняме, че във връзка с имунизацията срещу коронавирусната инфекция има открити безплатни консултации на тел.: 0800 14 515. Той е обслужван от Националната пациентска организация всеки делничен ден от 09.00 до 18.00 часа. При необходимост е предвидена и връзка с епидемиолози и имунолози. Ще бъдат предоставени и консултации относно педиатричните ваксини.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов