Кметът Милков: Мечтахме смело и ще продължим така

Кметът Пенчо Милков се обърна към русенци в навечерието на Нова година. Ето какво каза той в словото си:

"Пред прага сме на новата година и новата надежда, че иде по-добро време за нас и децата ни.

Тази надежда идва с промяната, за която се преборихме през изтичащата 2021 година. Нелека за всички ни, белязана от политическа и здравна криза, но най-вече от волята да живеем различно. Достойно.

Силно вярвам, че импулсът, който ни отведе неколкократно до избирателните урни, ще ни държи будни и през идващата година, за да напомня, че силата наистина е в единението ни.

Успяхме да се справим с редица предизвикателства - и поотделно, и заедно.

Тревогата за живота и здравето на нас и близките ни стана ежедневие. За съжаление понесохме и много скъпи загуби… Любими на сърцето ни хора не са сред нас в тези празнични дни… Видяхме и десетки примери на героична отдаденост от медици. За тежките случаи и спешните отделения няма празници, нито наздравици… За тях прегръдка и поклон!

2021 беше особено важна за Русе, защото всеки ден се стремяхме към новото. Въведохме високи технологии в образованието и ефективна техника в общинските фирми, подкрепа чрез нови социални услуги. Нов поглед върху управлението на икономическите зони и упоритост за обновяването на транспортната ни свързаност.

Мечтахме смело и ще продължим така.

Ето защо в последните мигове от тази година ви пожелавам да пропъдим всяка тежка мисъл и униние. Да посрещнем новото с вяра във всичко добро, което предстои.

Да бъдем чисти в мислите и делата си, и да научим на това и нашите деца".Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"