Победителите във футболния турнир дариха наградите си за пострадалите от "Струмско“

Събраната сума вече е преведена по разкритата банкова сметка

Приключи тазгодишното издания на коледния футболен турнир, който се провежда ежегодно в община Симитли в памет на Иван Янчев. Големият победител е отбор „Ел Класико“, които заедно с „Малина“ изиграха изключително интересен и оспорван мач на изкуственото игрище в Черниче.

За третото и четвъртото място един срещу друг се изправиха „Полена“ и „Ораново“, като бронза грабна отборът на село Полена. Както всяка година, така и тази, освен купи за първите три отбора, бяха раздадени индивидуални награди.

За „Най-полезен играч“ бе избран Ивайло Лазаров, „Най-добър вратар“ стана Иван Балиов, за „Най-добър защитник“ бе определен Антонио Кирилов, „Голмайстор“ на турнира е Даниел Гогов, „Най-добър нападател“ е Мартин Николов.

Плакетът в памет на Иван Янчев получи кметът на село Полена Веселин Топузов. От тази година бе учредена и нова награда в памет на Георги Томанов-Мами, като плакетът бе присъден на Георги Димитров.

Наградите връчиха кметът на община Симитли Апостол Апостолов, Пламен Скендарски, изпълнителен директор на ФК „Септември“ (Симитли) и Борислав Янчев, син на Иван Янчев, в чиято чест се провежда спортното събитие.

Финалните мачове изгледаха също председателят на Общински съвет-Симитли Вилимир Александров и бившият председател Владимир Христов, народният представител Стефан Апостолов и кметът на село Черниче Георги Стефанов.

Освен купите, индивидуалните статуетки и плакетите първите три отбора, а именно „Ел Класико“, „Малина“ и „Полена“ дариха наградния си фонд в помощ на семействата, пострадали при пожара в блок 18 в кв.„Струмско“. Дарения бяха събрани и от зрителите на футболния турнир. Събраната сума вече е преведена по разкритата банкова сметка на пострадалите.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов