Куп отличия за състезатели и треньори на ТСК – Русе от Българската федерация по вдигане на тежести

Спорт

29-12-2021, 10:31

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Карлос Насар е "Щангист на годината" в България

Куп отличия за успешната си работа през отиващата си 2021 година получиха състезателите и треньорите на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе на церемония, на която бяха отличени най-добрите спортисти от Българската федерация по вдигане на тежести. Наградите бяха раздадени на специална церемония, която се проведе снощи в София. Специално отличие беше връчено на председателя на ТСК – Русе доц. д-р Кирил Панайотов, който беше награден за особен принос в развитието на спорта вдигане на тежести в Република България.

Носителят на приза от миналата година Ангел Русев, тази година отстъпи в класирането на родните щангисти. Върхът е за световния шампион от Ташкент Карлос Насър. Русев, който през тази година завоюва европейска титла на шампионата в Москва и бронз от Световното първенство в Узбекистан остана на почетното второ място. На четвърто място се класира единствената представителка на нежния пол в призовата десетка – русенката Надежда-Мей Нгуен, която също завоюва европейска титла от шампионата в Москва. Третият златен медалист на Русе от първенството в русенската столица – Стилян Гроздев се класира на пето място.

Специални отличия за работата си като треньори получиха Кръстина и Радослав Атанасови.

С връчването на отличията на най-добрите щангисти и треньори беше сложена точка на една от най-успешните години за българските щанги от близо две десетилетия насам.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов