Все повече русенци се канят да празнуват Нова година "на домашно"

Все повече русенци планират да посрещнат Нова година "на домашно", показа репортерска проверка. Някои от семействата ще приемат гости, а други ще са в приятели или роднини в новогодишната нощ. Причината за това са не само поскъпналите куверти за заведения, които са на стойност около 100-130 лева на човек, но и изискваният зелен сертификат.

Където и да сме избрали да празнуваме, припомняме, че в последния ден на годината традиционно на площад "Свобода" ще се проведе празничен концерт „Да посрещнем заедно Новата година“. Началото му е в 22:00 часа, а мястото по традиция ще е пред сградата на Общината.

За празничното настроение на русенци ще се погрижат две подгряващи русенски групи: PlayUphoria и М.И.Г. 21, а специални гости на русенска сцена в новогодишната нощ ще бъдат музикантите от легендарната Б.Т.Р., които ще изпълнят най-големите си хитове. Концертното им участие започва в 23:00 часа.

Малко преди полунощ кметът на Община Русе Пенчо Милков ще отправи своите благопожелания, а събралите се на градския площад ще могат да чуят и новогодишното поздравление на президента Румен Радев, и да се насладят на празничната заря.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)