Два "зелени коридора" за ваксинация днес в Русенско

Два „зелени коридора“ за имунизация срещу Ковид-19 ще работят през днешния почивен ден в Русенско. Това бе уточнено в разговор между областния управител Борислав Българинов и изпълняващия длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева. Без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни днес в кабинета на Регионалната здравна инспекция на ул. „Байкал“ 12 в Русе от 11.00 до 15.00 часа, както и в беленската болница „Юлия Вревска“ от 10.00 до 14.00 часа. И двата пункта са снабдени с наличните препарати, така че всеки пациент да може да избере между векторна и иРНК ваксина.

Справка в Единния информационен портал сочи, че вече над  53 000 русенци са със завършен имунизационен курс срещу коронавирус. Общият брой на поставените ваксини в региона е 104 752, а 53 020 души са с втора доза на някои от препаратите или са имунизирани с еднодозовата ваксина на „Янсен“. Други 6890 русенци пък са имунизирани с бустерна доза от препарата на „Пфайзер“. Само за последната седмица са поставени малко над 2800 ваксини, като 1297 души са били реваксинирани.

За последните 24 часа заразените с коронавирусна инфекция в региона са 63.

Припомняме, че педиатричните ваксини ще могат да се поставят от следващата седмица.

Подробен график на работното време на имунизационните кабинети в Русенско до края на годината може да откриете на уебсайта на РЗИ и по-конкретно на следния адрес: https://www.rzi-ruse.com/files/imun-kab_zk.pdf.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов