Спортен клуб по джудо „Локомотив“ организира Коледен турнир за деца

Животът

21-12-2021, 08:10

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Коледен турнир по футбол организират в Долна Студена

Русенският спортен клуб по по джудо организира Коледен турнир за деца във възрастова категория 9 – 10 години. В него се включиха и отбори от Варна, Разград и Силистра, както и клуб „Кано“ Русе. Най-малките представители на спортните клубове във възрасти от 4 до 9 години също имаха поле за изява, тъй като за тях все още няма държавни първенства.

Турнирът започна с няколко срещи между младежи и девойки от СК „Локомотив“ и силистренския клуб „Багаин“, за да могат по-малките състезатели да наблюдават майсторството на по-опитните. След това започнаха срещите по възрасти – 4 и 5-годишни (до 20 кг), 6 и 7-годишни (до 20 кг, до 25 кг, до 30 кг и 30+ кг), 8 и 9-годишни (20 кг, 25 кг, 30 кг, 35 кг и 35+ кг).

Ная Наим бе отличена за третото си място на Световните ученически игри в Белград. Румян Йорданов (джудо), Алехандро Димитров (джудо) и Радослав Жеков (самбо) също получиха отличия за доброто си представяне на държавни първенства.

Целта на турнира е да награди най-малките джудисти за положения труд през годината, затова всички получиха медали, а петте, участвали отбора - и купи.

На Коледния турнир присъства и експертът в областта на спорта към Община Русе Лачезар Иванов. Той получи плакет от името на кмета Пенчо Милков за изключителна подкрепа през годината.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов