Спортен клуб по джудо „Локомотив“ организира Коледен турнир за деца

Животът

21-12-2021, 08:10

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Коледен турнир по футбол организират в Долна Студена

Русенският спортен клуб по по джудо организира Коледен турнир за деца във възрастова категория 9 – 10 години. В него се включиха и отбори от Варна, Разград и Силистра, както и клуб „Кано“ Русе. Най-малките представители на спортните клубове във възрасти от 4 до 9 години също имаха поле за изява, тъй като за тях все още няма държавни първенства.

Турнирът започна с няколко срещи между младежи и девойки от СК „Локомотив“ и силистренския клуб „Багаин“, за да могат по-малките състезатели да наблюдават майсторството на по-опитните. След това започнаха срещите по възрасти – 4 и 5-годишни (до 20 кг), 6 и 7-годишни (до 20 кг, до 25 кг, до 30 кг и 30+ кг), 8 и 9-годишни (20 кг, 25 кг, 30 кг, 35 кг и 35+ кг).

Ная Наим бе отличена за третото си място на Световните ученически игри в Белград. Румян Йорданов (джудо), Алехандро Димитров (джудо) и Радослав Жеков (самбо) също получиха отличия за доброто си представяне на държавни първенства.

Целта на турнира е да награди най-малките джудисти за положения труд през годината, затова всички получиха медали, а петте, участвали отбора - и купи.

На Коледния турнир присъства и експертът в областта на спорта към Община Русе Лачезар Иванов. Той получи плакет от името на кмета Пенчо Милков за изключителна подкрепа през годината.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен