Над 70 000 имунизации за половин година в Русенско

От края на месец май до момента са направени 70 812 имунизации в региона, което е над два пъти повече отколкото всички направени ваксини от началото на имунизационната кампания до края на май тази година. Това посочи областният управител Борислав Българинов. Той смята, че интересът към имунизациите в региона е бил доста активен, което се дължи на проведените  няколко информационни кампании, чрез които е било разяснено сред хората какви са ползите от ваксинацията. „Не ги плашихме, не говорихме страшни неща, а просто факти и мисля, че имаше резултат. Ето че и в тази насока постигнахме успехи.“, заяви Българинов.  

На болнично лечение в областта се намират 239 души, като 52 от тях са в реанимация. Свободните легла са 149, от които 14 са интензивни. През днешния ден до 16.30 часа имунизации без предварително записване ще се извършват в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2. В Белодробната болница всеки ден ще се поставят ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“, а в четвъртък препарата на „Модерна“. Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа. Там, както и в русенското ДКЦ-2 ежедневно ще се прилагат и трите ваксини, по избор на пациента.

В пресконференцията участваха още заместник областните управители Синан Хебибов и д-р Стефка Караколва, главният секретар на администрацията Симеон Иванов, както и експертите от Областна администрация – Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов